SealEco 4f Png 1
EPDM Zwemvijver Lining SealEco 600x450
Waarom SealEco de leverancier is voor Lining
Wie is SealEco en wat houdt Lining nu precies in? In deze blog vertellen we je hier alles over. We vertellen je over hoe de overname is verlopen in 2017 en hoe het kan dat de Lining nog niet goed gevonden wordt.

Wat en wie is SealEco?

Na de overname van EPDM systems op 1 januari 2017 door de Nordic Waterproofing Group ”NWG” behoren wij tot een beursgenoteerde organisatie met meerdere naast elkaar opererende bedrijven. Eén daarvan is SealEco AB in Zweden. SealEco AB is één van Europa’s toonaangevende producenten van Europese EPDM waaronder de merken Prelasti, ElastoSeal en CladSeal. Dit zijn al termen en merken waarbij je niet zomaar weet waar het om gaat maar dat is niet lastig. Prelasti staat voor Roofing of te wel EPDM dakbedekking. ElastoSeal staat voor Lining. Deze term is alweer een stuk lastiger en daar komen we verderop uitgebreid op terug. Als laatste CladSeal, dat staat voor Façade of te wel EPDM voor de gevel.

Na de overname is er besloten om onze jarenlange goede naam EPDM systems op hele korte termijn 1 april 2017 aan te passen naar SealEco BV, je behoort tot een producent dus dan ook maar gelijk duidelijk communiceren dat je nu de mogelijkheden als producent kan benutten. Dit blijkt na nu iets meer dan drie jaar goed geslaagd en vooral op het dak en in de gevel is de naam SealEco goed ingeburgerd.

Waarom is Lining nog niet bekend?

Helaas moeten wij concluderen dat dit in de “Lining” een stuk lastiger is. Onder EPDM systems hadden wij voor de Lining ook nog een handelsnaam namelijk “Geotop” na nu blijkt een absoluut begrip in de markt. Ook de naam Geotop hebben wij op hetzelfde moment laten vervangen door de naam SealEco een voor ons logische keuze alles onder één dak met één duidelijke naam. De markt heeft na 3 jaar nog steeds de naam SealEco niet helemaal geaccepteerd en vragen nog regelmatig naar Geotop. Hier ligt nog een mooie en lastige uitdaging om ook in de Lining de naamsbekendheid van SealEco te vergroten zodat ook deze klanten ons eenvoudig weten te vinden. De uitdaging zit vooral in de diversiteit van onze (potentiele) klanten dit zijn namelijk bijzonder veel verschillende bedrijven zoals o.a. hoveniers, zwemvijver specialisten, aannemers, aannemers in de grond- weg- en waterbouw, tuinarchitecten etc. etc. Hoe bereik je deze (potentiele) klanten allemaal tegelijk? Niet te doen behalve aanhoudend communiceren zowel digitaal via bijvoorbeeld social media als fysiek in de markt met als duidelijke boodschap dat SealEco ten aller tijden een passende waterkerende oplossing heeft voor welke toepassing dan ook. Onze slogan is niet voor niets “We make waterproofing easy”

Waar staat de term Lining nu precies voor?

Terugkomend op de term “Lining” hebben wij deze term vrij vertaald als Vijver- en Geosystemen. Hiervoor hebben wij de merken ElastoSeal en Topskin EPDM tot onze beschikking. Deze twee topmerken worden veelal toegepast in waterpartijen in tuinen en (pret)parken, in industriële vijvertoepassingen, bassin of water en bufferbekkens en bij grond-, weg en waterbouwprojecten. En met bovengenoemde toepassingen zijn we er nog niet, er komen steeds nieuwe toepassingen bij zoals natuurlijke zwemvijvers echt een trend van dit moment op vijver gebied. Mensen maken meer en meer gebruik van hun tuin als extra plek om naast tuinieren ook echt te leven en te genieten. De term “Lining” is dus een verzamel begrip voor bijna alle andere toepassingen behalve dak en gevel. Een ander groot verschil met Roofing en Façade is dat wij in de Lining ook voor onze klanten de uitvoering van de EPDM folie werkzaamheden overnemen en zelfs in sommige gevallen zoals bijvoorbeeld “krattenvelden” ook de kratten opzetten en stapelen. Krattenvelden is ook een relatief nieuwe toepassing die de afgelopen jaren steeds vaker voorkomt. Ze hebben verschillende doelen zoals waterretentie in de grond daar waar wateroverlast een thema is maar ook opvang bluswater bijvoorbeeld.

”Lining” een bijzonder breed begrip maar 100% onze specialiteit.

Sales Director, Ron Laurentzen

Voor meer informatie kunt u terecht op onze www.sealeco.com of contact opnemen met:

SealEco BV, Handelsweg 20, 8152BN Lemelerveld
Info.nl@sealeco.com
Telefoonnummer: +31 (0)572 – 371 027

Deel dit bericht

Beste klant,

Gezien de nieuwe maatregelen van onze overheid om het Covid-19 virus het hoofd te bieden, zijn wij genoodzaakt duidelijk te communiceren omtrent onze werking.

  • SealEco blijft open en zal blijven zorgen voor de distributie van onze producten en dit tot zo lang de maatregelen dit toelaten.
  • Prefabricatie gaat gewoon door en zal worden uitgeleverd na uw bestelling.
  • Afhalingen zijn niet meer mogelijk, tenzij op voorhand besteld.
  • Onze Academy sluit zijn deuren. Alle opleidingen, opstarten en controles worden voor onbepaalde tijd opgeschort.

Uiteraard steeds met oog op de gezondheid van onze medewerkers, hun familie en onze klanten en hun naasten.

SealEco Belgium nv