Header.jpg
Start » Systemen » Geo- & vijversystemen

Geo- & Vijversystemen

SealEco rubberfolies hebben unieke eigenschappen en hebben zich al vele jaren bewezen. De ElastoSeal EPDM membranen beschikken over een hoge duurzaamheid en zijn uitstekend bestand tegen UV-straling, ozon. De membranen zijn tevens wortelwerend en worden niet aangetast door algen. SealEco rubberfolies worden veelvuldig verwerkt in waterpartijen in tuinen en (pret)parken, in industriële vijvertoepassingen, bassin of water- en bufferbekkens en bij grond-, weg- en waterbouwprojecten. Eveneens worden de SealEco rubberfolies gebruikt voor prefab EPDM manchetten voor allerlei waterafdichtingen. Naast het leveren van topkwaliteit EPDM rubberfolie kan SealEco u, daar waar nodig, ondersteunen bij de uitvoering van uw projecten.

Bekijk alle toepassingen hieronder.
SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-privezwemvijvers.jpg

Privé- en zwemvijvers

Een vijver is het middelpunt van uw tuin. De vijver heeft niet alleen aantrekkingskracht op u en uw huisgenoten maar ook kikkers, vogels en libellen worden vaste bezoekers van uw tuin. Een mooie strak gemetseld vijver in uw tuin vormen het verlengde van uw woonhuis. Maar ook natuurlijke vijver draagt bij tot de uitstraling van uw tuin.

Een discussie over een zwembad of een vijver in de tuin behoort tot het verleden, een zwemvijver is een combinatie van beiden en ziet er heel natuurlijk uit. De vorm kan zijn; een strakke rechthoekige bak of een bak met verschillende niveaus,  rondingen of schuine zijden. Dit alles kunnen wij voor u confectioneren. En dit niet alleen twee dimensionaal, maar ook volledig drie dimensionaal in de fabriek.

Industriele vijvers

Veel bedrijven kijken uit over sobere bestrating of geasfalteerde wegen, in het gunstigste geval een stuk groen. Een vijver aangrenzend aan een bedrijfspand geeft het pand direct een fraai aangezicht en is een absolute meerwaarde van het bedrijf. Er bestaat een hoge architectonische vrijheid van mogelijkheden qua vorm en uitstraling van de waterpartij. Waardoor dit zonder meer perfect aansluit bij de gewenste uitstraling van het bedrijfspand. EPDM folie van SealEco sluit perfect aan op de vormen van het gebouw. Of het nu strak of een natuurlijke vorm moet zijn, met EPDM membranen van SealEco is alles mogelijk. 

SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-industrieel.jpg
SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-paardenbakken.jpg

Paardenbakken

Voor trainingen voor paarden wordt een paardenbak gebruikt. Een standaard paardenbak heeft als nadeel dat in de regenperiode de ondergrond te nat is. De kans op modder, uitglijden of andere blessures lopen hierdoor op. In de zomer is de ondergrond vaak te droog en los omdat de sproei-installatie de paardenbak niet vochtig genoeg krijgt waardoor de kans op blessures eveneens aanwezig is. Dat paardenliefhebbers zuinig zijn op hun viervoeters moge duidelijk zijn, daarom is een eb- en vloed bak dé oplossing.
Op de ondergrond wordt een EPDM membraan toegepast als waterdichte laag. Over het EPDM membraan worden drainage buizen gelegd. De bak wordt aangevuld met speciaal zand en de eb- en vloedbak is gereed. ’s Zomers wordt er water via een pomp door de drainage buizen gepompt om de paardenbak te bevochtigen. In de regenperiode werkt het systeem andersom en voert het overtollig water af via de drainage buizen. Gedurende het gehele jaar heeft de ondergrond dezelfde kwaliteit dankzij de drainage en waterdichte folie van SealEco.

Waterbassins en -silo's

Wateropslag is mogelijk in meerdere vormen, de populairste zijn de watersilo’s en waterbassins. Naast het leveren van grote membranen kan in sommige situaties besloten worden de membranen op locatie tot een waterdicht geheel aan elkaar te verbinden. De EPDM membranen voor watersilo’s worden volledig 2D of 3D op maat geprefabriceerd en dit in elke gewenste afmeting en in de gewenste folie kwaliteit of dikte. SealEco prefabriceert EPDM membranen voor deze toepassingen en staat garant voor een lange levensduur van waterdichting voor silo of het bassin.

SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-waterbassin-en-silo.jpg
SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-waterbuffering.jpg

Waterbuffering

Ten gevolge van de verstedelijking wordt men meer en meer geconfronteerd met het probleem van hoge waterstand, overstromingen etc. De hoeveelheid water is dermate hoog dat de riolering en rivieren het niet meer aankunnen. Een waterbuffer dient zich hier aan als de juiste oplossing voor deze situaties. Het hemelwater wordt opgevangen en na verloop van tijd geleidelijk afgevoerd waardoor overstromen tot het verleden behoort. SealEco biedt u de juiste duurzame waterafdichting voor uw waterbuffer projecten.

Bloem- en plantenbakken

SealEco 2D of 3D EPDM membranen lenen zich uitstekend voor het prefab maken van de binnenbekleding van bloem- en plantenbakken. Geheel 2- of 3-dimensionaal op maat kan vrijwel elke gewenste maatvoering geprefabriceerd worden. Door de unieke eigenschap van EPDM rubberfolie is de plantenbak wortelwerend en 100% waterdicht.

SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-plantenbakken.jpg
SealEco-EPDM-Geo-en-vijversystemen-biogas-membranen.jpg

Biogas membranen

Voor Biogas membranen heeft SealEco een topkwaliteit rubberfolie; het SealEco EPDM membraan. Deze folie is zeer elastisch, heeft een hoge methaangasdichtheid en bestand tegen UV- en ozonstraling.
Door de hoge elasticiteit kan het SealEco Biogasmembraan eenvoudig door de gasdruk uitzetten, mocht de druk minder worden neemt het weer zijn oorspronkelijke staat aan.