SealEco_4f_png
Start » Systemen » Daksystemen » SuperSeal

SuperSeal

SuperSeal is een uniek, gecacheerd en thermisch lasbaar EPDM membraan. Hierdoor is het EPDM membraan uitermate geschikt voor mechanische bevestiging en verkleving, al dan niet op isolatie. SuperSeal EPDM wordt geleverd in verschillende rolbreedtes en -lengtes. De thermobond naadverbindingstechniek zorgt er voor dat de naad de identieke eigenschappen heeft, zoals elasticiteit en soepelheid van het membraan zelf. SuperSeal EPDM heeft een snelle verwerking en geeft gegarandeerd een plooivrij resultaat.

SealEco-EPDM-SuperSeal.jpg

Mechanische bevestiging (SuperSeal ST)
Het plaatsen van SuperSeal dakbaan met behulp van mechanische bevestigers is zeer efficiënt. Het kan op diverse ondergronden toegepast worden zoals bijvoorbeeld geprofileerde staalplaat met diverse types isolatie, houten draagvloeren en gasbeton. Bij het gebruik van zachte isolatiesoorten worden tules gebruikt. De SuperSeal dakbaan wordt steeds afwaterend geplaatst met een overlap van 120mm. Vervolgens worden de SuperSeal dakbanen gelast met automatische hete lucht lastoestellen. Het lassen is daarom ook mogelijk bij vrieskou en in de aanwezigheid van mist of nevel. Bij alle mechanisch bevestigde daken moet een uittrekproef uitgevoerd worden om het juiste aantal bevestigers te bepalen.

Verkleefde daken (SuperSeal ST)
De SuperSeal dakbaan wordt in dit geval gekleefd met een PU-lijm. De lijm wordt streepsgewijs op het dakvlak aangebracht. De SuperSeal dakbanen worden afwaterend geplaatst met een overlap van 50mm. Vervolgens worden de naden gelast met hete lucht lastoestellen. Geschikte ondergronden zijn bijvoorbeeld bitumen, isolatie, hout, beton en gasbeton. De ondergrond dient uiteraard droog en schoon te zijn. De minimale verwerkingstemperatuur bedraagt 5°C. Raadpleeg altijd vooraf of de ondergrond geschikt is voor verlijming.

Verkleefd met warme bitumen (SuperSeal ST)
De SuperSeal dakbaan wordt minimaal 50% bevestigd in een gesmolten gemodificeerde SBS bitumen bij een temperatuur van 170-190°C. Het gebruik van geoxideerde bitumen met een smelttemperatuur van minder dan 100°C is mogelijk doch enkel op zeer stabiele ondergronden, zonder risico op structurele en thermische bewegingen. Deze toepassing vraagt een droge en schone ondergrond en goede weersomstandigheden.

Beste klant,

Gezien de nieuwe maatregelen van onze overheid om het Covid-19 virus het hoofd te bieden, zijn wij genoodzaakt duidelijk te communiceren omtrent onze werking.

  • SealEco blijft open en zal blijven zorgen voor de distributie van onze producten en dit tot zo lang de maatregelen dit toelaten.
  • Prefabricatie gaat gewoon door en zal worden uitgeleverd na uw bestelling.
  • Afhalingen zijn niet meer mogelijk, tenzij op voorhand besteld.
  • Onze Academy sluit zijn deuren. Alle opleidingen, opstarten en controles worden voor onbepaalde tijd opgeschort.

Uiteraard steeds met oog op de gezondheid van onze medewerkers, hun familie en onze klanten en hun naasten.

SealEco Belgium nv